crescatorul de iepuri
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

crescatorul de iepuri

forum este destinat crescatorilor de iepuri de rasa din romania
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

cumparam iepuri CASTOR REX , REX TRICOLOR, REX DALMATIAN
telefon 0732/049761

 

 o poveste destul de trista pentru econimia romaneasca dupa mine

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 183
Varsta : 58
Localizare : romania
Data de inscriere : 04/02/2009

o poveste destul de trista pentru econimia romaneasca dupa mine Empty
MesajSubiect: o poveste destul de trista pentru econimia romaneasca dupa mine   o poveste destul de trista pentru econimia romaneasca dupa mine EmptyVin Mar 06, 2009 7:12 pm

in august 2007 am fost la un pas de cluj in localitatea florest (daca ma duc bine aminte) pentru am fost invitat de un domn din italia care a construit un abator de iepuri la nivel european cu ultime dotarile. ma imresionat!cu totul nu am fost prea sigur daca va fi atata iepuri cat se pot sacrifica encolo (5000 buc pe zi)
am gandit gata incepe si in romania abatorizare.
dupa deschiderea si prezentare de abator si unui plan de afacere din partea italianul am vazut planul de afacere nu va merge in romania in fel in care il a gandit dnl din italia dar ma am gandit e deja bine daca este abator. (planul de care este vorba este de mod in care sa gaseasca crescatori)
dupa cateva luni am mai stat de vorba la telefon si vream sa incep negociere in vedere de a livra iepuri.
dnl giovanni (numele propietarului) era tare amabil si cooperativ.(poate si el la fel de interesat ca si mine)
oricum a aratat destul de promitator toata treaba, chiar daca pretul oferit nu ma incandat prea tare.erea pe la 1,5-1,7 euro pre 1kg in viu la greutate de aprox 3 kg.
dupa cand am studiat problema am ajuns la conclusie e totusi posibil so produci intru un asa fel sa tot mai castigi ceva si cu pretul asta.
asa ma am pus pe treaba.
anul trecut in junie am fost in mare gata sa incep livrari.
am sunat la abator.
nu a raspuns nimeni, am encercat de mai multe ori,lafel peste cate va zile.
rezultat tot aceasi.
asa ma ma cautati o sursa de a vinde iepuri in strainatatea si am vandut-o.
am si incheiat un contract in acest sens sa livrezi in continuare.
pe sfarsit anului 2008 am avut drumn in zona cluj.
si eream curios sa vad ce sa intamplat.
eu am stuit dnl. giovanni a investit ca 2 milioane euro in abator si chiar daca a primit jumatate inapoi de la comunitatea europeana tot mai era cam mult so pierda.
asa eram tare curios care este situatia.
totul erea inchis.
nimic nu sa vazut de o urma de viata in prejurul abatorului.
asa am intrebat pe localnici.
un domn a povestit in fel urmator.
1)abatorul a functionat dar numai o zi pe saptamana deore nu sa putut acizitiona destule iepuri in romania.
2)a adus dupaia si dnl giovanni iepuri din italia sa gaseasca crescatori in romania care sa faca productia dar fara succes
3)inca si din ungaria sa encercat sa aduca iepuri la sacrificat dar sa gasit numai putin deore crescatori unguresc au contracte si nu pot vinde oriunde
4)statul roman nu a dat prea multa importanta acestei abator sa fie incurajati crescatori sa produca (cu totul stiu ca romania a fost inainte de 1989 un exportator de iepuri mare)
5)lanturi de hypermarketuri si supermarketuri nu a fost dispus sa cumpere carcasa de iepuri din romania indiferent de pret- ei preferea so importe (poate cineva in mod deosebit interesat sa fie importate- sincer nu stiu)
6)gastronomia in romania inca nu este prea incandat de iepuri pe carte de menue
7)si am inteles dnl giovanni ar fi vandut abatorul si sa retras in italia
8)cumparatorul nu are intentia de a continua activitatea

cat din toata povestia este adevarata sincer nu stiu - dar asta este tot ce am putut afla. repet aici numai opinilie oamenilor cu care am vorbit din zona abatorului.
dar im vine so cred.
in romania e normal asaceva (se vede si in multe alte domeni)

de examblu si ministerul de sanatatea daca ar promova carne de iepuri ar avea de castigat din cauza mai putina boli la oameni
minister de economie are de castigat lafel daca creste export si scade importul.
minister de agricultura castiga lafel daca cereale se consuma si oameni lucra mai multe terenuri
ministerul munci castiga si el pentru sar crea noi locuri de munca si au de platit mai putine somer
si taranul castiga pentru are o afacere de viitor care nu necesita prea multa investitei

lista se pot continua - mai sunt multi care au de castigat.

trist e ca nimeni nu vede lucrurile asta si nu se dau sprijin necesar pentru aceasta afacere in momentul de fata.

se dau multi bani pentru lucrurile destul de nerentabile din partea comunitati europeana dar pentru ce ar merita se dau putin sau nimica de multe ori.

in ultimi 10 ani am auzit doar de un singur caz care a primit fonduri nerambursabile pentru crescatoria de iepuri daca si asta este adevarat.

eu tot mai cred lucrurile se va schimba si crestere de iepuri va avea un viitor bun in romania !!! poate chiar criza va ajuta in sensul asta.

articol il postezi aici:

programul Sapard

26 August 2008
Alte teme propuse: fonduri dezvoltare rurala proiecte fonduri europene fonduri produse agricole intreprinzator afacere finantare agroturism agroturism finantare mici intreprinzatori dezvoltare covasna domeniul zootehnic program finantare

Cauta alte taguri:
Ferma de iepuri, prin programul Sapard

Un harghitean a infiintat o ferma de iepuri in localitatea Malnas din judetul Covasna, printr-un proiect finantat de Uniunea Europena prin Programul Sapard, si isi propune sa devina unul dintre cei mai mari "jucatori" de pe piata interna de profil. Szafta Andras, patronul Daczso Com SRL din Tusnad, a obtinut aproximativ 1,8 milioane de lei prin Programul Sapard, din care a construit o ferma de animale si a populat-o cu 528 de iepuroaice gestante. Potrivit calculelor acestuia, in maximum doua luni si jumatate, fiecare iepuroaica va aduce pe lume in jur de 8-9 pui, prin urmare efectivul de animale va creste la circa 5.000. Dupa alte trei luni, iepurii vor ajunge la greutatea optima de taiere, adica de 2,5 kilograme si acesta va putea scoate pe piata prima productie de carne. Potrivit lui Szafta Andras, daca afacerea va merge bine atunci va produce anual peste 90.000 de kilograme de carne de iepure pe care intentioneaza le vanda atat in tara, cat si in strainatate.

Teoretic, cresterea iepurilor de carne este o afacere deosebit de profitabila, deoarece aceste animale se inmultesc repede, nu sunt pretentioase si pot fi valorificate in cicluri de trei luni. In plus, concurenta in acest domeniu este foarte mica in Romania. Carnea de iepure, asemanatoare din punct de vedere organoleptic cu cea de pasare, prezinta marele avantaj ca este saraca in grasimi si aproape lipsita de colesterol, prin urmare este recomandata persoanelor care tin dieta si celor care sufera de diverse boli, cum ar fi cele de inima. De la demararea programului Sapard, in urma cu aproape 5 ani, judetul Covasna a atras 100 de milioane de lei, situandu-se pe locul 9 in tara in ce priveste valoarea proiectelor finantate.

Conform conducerii Oficiului Judetean de Plati si Dezvoltare Rurala Covasna, aproximativ 60 de intreprinzatori privati din judet au obtinut fonduri din partea Uniunii Europene prin Programul Sapard, din care 12 in domeniul prelucrarii produselor agricole si zootehnice, iar restul pentru extinderea exploatatiilor agricole ori construirea de pensiuni agroturistice
Sus In jos
http://www.crescatorul.com
 
o poveste destul de trista pentru econimia romaneasca dupa mine
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» pentru admin
» BUNA SEARA
» pret pentru iepuri in viu
» va multumesc pentru sfat
» gestante sau nu?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
crescatorul de iepuri :: ..despre iepuri :: ..despre carne-
Mergi direct la: