Numarul mesajelor : 1 Varsta : 45 Localizare : Vaslui Data de inscriere : 01/09/2010
Subiect: iepuroaica se urca pe iepuroi Mier Sept 01, 2010 2:25 am
Buna tuturor! Am si eu o iepuroaica si acum 2 zile am vazut ca se smulge,face cuiburi si umbla cu paie in gura. Din cate stiu eu cand se manifesta asa este in calduri. Cand am dat iepuroiul la ea iepuroaica a inceput sa se urce pe el mimand monta. Ce inseamna asta este gestanta(acum 15 zile am dato la iepuroi) sau este in calduri? Va multumesc anticipat!
tunetro membru fidel
Numarul mesajelor : 5 Varsta : 47 Localizare : Cugir, Alba Data de inscriere : 13/09/2010
Subiect: Re: iepuroaica se urca pe iepuroi Joi Oct 07, 2010 11:00 pm
Daca iepuroaica e gestanta, nu accepta monta, adica "bate" iepuroiul. Chestia cu puful am patit-o si eu. In unele cazuri iepuroaicele au fatat la termenul stabilit, iar in altele nu au mai fatat. Procentul a fost de jumi-juma aproximativ. Succes.
nikolasjucan crescator
Numarul mesajelor : 31 Varsta : 51 Localizare : alba Data de inscriere : 01/03/2009
Subiect: Re: iepuroaica se urca pe iepuroi Mar Oct 26, 2010 1:45 pm
la 15 zile, e prea devreme sa faca cuib, de regula aceste simtome reprezinta calduri ( monta falsa ), da-o la monta cu pauza de 2-5 zile intre doua monte, cand nu mai accepta masculul si il bate, maraie urat si este agitata a prins monta!
Aldescu nou pe site
Numarul mesajelor : 1 Varsta : 35 Localizare : Busteni/Prahova Data de inscriere : 17/03/2011
Subiect: crescator Joi Mar 17, 2011 12:43 pm
Atunci cand iepuroaica se urca pe iepure si mimeaza monta inseamna ca aceasta "duce lipsa" si ca este in calduri. Ai grija ca masculul tau sa nu fie tot femela pt ca altfel acesta se manifesta si nu mai apuca iepuroaica sa se urce pe el! Daca femela este in calduri monta iepurilor se realizeaza in cateva secunde iar la final masculul cade intr-o parte si scoate un sunet asemanator oftatului. In cazul acesta nu este nevoie de o a doua monta peste nu stiu cate zile deoarece femela fiind gestanta se sperie si provoaca avort spontan sau poate sa-si piarta abilitatea de mama si sa-si omoare puii. Nu imperecheati iepuri din rase diferite!!!